Storitve

Priprava dokumentacije

-Idejna zasnova
-Vizualizacije
-Detajlni načrti
-Popisi del

Razvoj POS (Point Of Sale) stojal

Storitev obsega razvoj različno velikih POS stojal za najrazličnejše produkte. Od ideje do izvedbe in aplikacije v trgovino.

Sodelovanje z izvajalci

Imam širok nabor mizarjev, gradbenikov, električarjev, vodoinštalaterjev.

Prostorsko svetovanje

Če nisi prepričan v poseg in želiš samo preveriti tvojo idejo, sem na razpolago.

1. Uvodni sestanek

Po kontaktiranju iz strani naročnika organiziram uvodni sestanek na katerem se spoznamo. V primeru, ko predhodno pridobim tlorisne načrte se na srečanje lahko vnaprej pripravim. Sestanek je možno izvesti na licu mesta, kjer že lahko opravim meritve. Za hitrejši potek dela je pomembno, da so želje in zahteve naročnika čimbolj jasno opredeljene. Predno začnem z delom, pripravim ponudbo.

2. Idejna zasnova

Po potrjeni ponudbi grem takoj v akcijo. V fazi idejne zasnove se osredotočim na rešitev prostora v 2D, to je v tlorisu. Če se obdeluje večje (javne/zasebne) interierje je pomembna rdeča nit oblikovanja in izbora materialov, ki jih predstavim v kratkem katalogu ob idejni zasnovi. Moja zaveza je, da upoštevam predhodno dogovorjene želje in zahteve naročnika in po najboljši moči poizkušam maksimalno izkoristiti prostor.

3. Vizualizacije

Ko je tloris razrešen in pomeni, da smo vsi zadovoljni se lotim izdelave vizualizacij. Le te so zelo pomembne za naročnika, ker prikazujejo kako naj bi prostor izgledal v realnosti. Po izkušnjah se glede na nivo prostorske predstave nekateri tudi ne odločijo in to fazo izpustijo. Je pa vsekakor priporočljivo pri tistih s slabšo prostorsko predstavo. Vedno je zelo uporabno in učinkovito skiciranje, ko v fazi pripravljanja vizualizacije želim kakšno stvar preveriti pri sebi ali naročniku.

4. Detajlni načrti

Najbolj obsežen del projekta so načrti za izvedbo. Ti zajemajo od načrta tlakov, stropov, elektrike, kopalniških shem, tlorisne dispozicije opreme do detajlnih načrtov pohištva (vse do merila 1:5). Pri večjih projetktih je pomemben tudi popis elementov k vsaki kategoriji načrtov. Detajlni načrti so pomembni za: pridobivanje natančnih ponudb izvajalcev, manjši strošek nadzora na gradbišču, natančni izračun celotne investicije. Skratka točna in ekzaktna navodila vsakemu izvajalcu posebaj kar rezultira v hitri in nemoteni izvedbi.

5. Sodelovanje z izvajalci

Po končanem delu za računalnikom sledi aplikacija narisanega v realnost. Dostikrat projektantom izvajalci očitajo, da papir prenese vse, zato je zavedanje dela projektanta ključnega pomena. Tega se seveda pri načrtovanju držim in se vsakokrat vprašam ali bi jaz kot izvajalec načrte zastopil. Ko izvajalci vidijo, da se trudiš in jih tudi zastopiš se ta način na dolgi rok obrestuje z veliko na novo pridobljenega znanja in izkušenj. Sam tudi rad sodelujem na gradbišču, ker je delo dinamično in komunikacija z izvajalci mi ustreza.

6. Končni produkt

Moje poslanstvo, izziv in cilj je, da zadovoljim želje in potrebe naročnika z mislijo na celostno oblikovno rešitev. Karikirano so sodelujoči v celotnem procesu kot orkester na čelu katerega je dirigent. Če želimo vrhunsko odigrano skladbo je zato pomemben prav vsak posameznik. Ko se vse poklopi je rezultat harmonično odigrana skladba in bučen aplavz poslušalcev :).

SL